Eple- og solbærpai

Eple- og solbærpai

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porsjoner

Składniki

Bakverk
  • sukker
    100 g
  • smør, usaltet eller saltet kjølt, delt i biter, pluss ekstra for smøring
    200 g
  • hvetemel
    370 g
  • egg, medium
    1
  • salt
    1 klype
Fyll
  • solbærsyltetøy
    180 g
  • kokeepler skrellet, uten kjerne og delt i skiver (½ cm)
    300 g
Dekorasjon
  • melis til dryssing
    2 ts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 7.4 g
Kalorie 2672 kJ / 639 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Węglowodany 86.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie