Elmalı Tart

Elmalı Tart

5.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 dilim

Składniki

Tart Tabanı
  • tereyağı soğuk ve küp küp kesilmiş, kalıbı yağlamak için ekstra tereyağı
    75 g
  • un kalıbı ve tezgahı unlamak için ekstra un
    170 g
  • tuz
    1 tutam
  • vanilya şekeri
    ½ tk
    ¼ tk vanilya özü, doğal
  • su
    50 g
İç Malzemesi ve Birleştirme
  • elma (hepsi) (ör. Yeşil elma, Pink Lady, Gravenstein) (bk. Öneriler)
    1000 g
  • şeker
    2 ½ yk
  • tereyağı çok küçük parçalara bölümüş
    2 tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dilim

Sód 21.5 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 979.8 kJ / 234.2 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...