Kalvekødsstrimler med kartofler

Kalvekødsstrimler med kartofler

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 portioner

Składniki

  • kalvekoteletter skåret i strimler (4 cm) (se tip)
    650 g
  • majsmel
    20 g
  • soyasauce
    60 g
  • løg (ca. 150 g), skåret i halve
    1
  • olivenolie
    30 g
  • oksebouillon
    1 spsk
  • vand
    500 g
  • kartofler skrællede og skåret i tern
    800 g
  • champignoner, friske skåret i tynde skiver (5 mm)
    400 g
  • tomatpure
    20 g
  • creme fraiche (se tip)
    100 g
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • worcestershire sauce (opcjonalnie)
    1 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2748.8 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 2255 kJ / 536.8 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie