Sos de ciuperci

Sos de ciuperci

4.2 14 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 borcan

Składniki

  • pătrunjel verde doar frunzele
    2 - 3 fire
  • căței de usturoi
    2
  • unt sărat
    40 g
  • șalote tăiate în jumătăți
    3
  • vin alb
    50 g
  • ciuperci shiitake, proaspete tăiate în felii
    250 g
  • ciuperci portobello, proaspete tăiate în felii
    150 g
  • sos Worcestershire
    2 linguri
  • frișcă lichidă, 35% grăsime
    250 g
  • sare după gust
  • piper negru măcinat după gust
  • cepșoară tocată fin
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 borcan

Sód 987 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 5328.7 kJ / 1184.2 kcal
Tłuszcz 124.6 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 80.3 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...