Melonsalat med urte- og hvidløgsbrød

Melonsalat med urte- og hvidløgsbrød

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 portioner

Składniki

Melonsalat
  • agurk skrællet, frø fjernet og skåret i små tern (5 mm)
    1
  • salt til drys og krydring
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    4 kviste
  • mynte, frisk kun blade
    4 kviste
  • purløg, frisk skåret i stykker
    4 kviste
  • sherryeddike
    30 g
  • citronsaft
    20 g
  • honning
    1 tsk
  • vindruekerneolie
    80 g
  • tomater (modne, men faste), skrællede, frø fjernet og skåret i små tern (5 mm)
    2
  • melon (ca. 2000 g), kun kød, skåret i tern (2 cm - se tip)
    1
Urte- og hvidløgsbrød
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    2 kviste
  • fed hvidløg
    1
  • smør blødt
    100 g
  • baguette (ca. 40 cm i længden)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 995.6 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1683.7 kJ / 400.9 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie