Aperol Spritz infuzat cu rubarbă

Aperol Spritz infuzat cu rubarbă

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 pahare

Składniki

Sirop de rubarbă
  • rubarbă tăiată în bucăți (3 cm), plus pentru ornat
    500 g
  • zahăr
    60 g
  • apă
    60 g
  • portocală doar zeama (aprox. 50 g)
    1
Spritz
  • cuburi de gheață sau mai multe, pentru a umple paharele
    12 - 18
  • Aperol
    120 g
  • vin spumant, tip Prosecco
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pahar

Sód 6.7 mg
Białko 0.3 g
Kalorie 625.2 kJ / 149 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...