![Clam Boil Clam Boil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4d19e3d0cddb09277464510bc8232bfb/Derivates/060821d7ffa97ab1a17c5e2677cea25a35ffc708.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots, cut in half
- 1 garlic clove
- 4 sprigs thyme, fresh, leaves only
- 2 bay leaves, dried
- 340 g water
- 225 g white wine, dry
- 340 g new potatoes, scrubbed
- 4 sweet corn cobs, cut into rounds (2.5 cm/1 in.)
-
340
g linguica sausage, cut into pieces (5 cm/2 in.)
lub 340 g andouille sausage, pre-cooked - 910 g clams, cherrystone clams, scrubbed
- 910 g mussels, in the shell, rinsed, scrubbed and beards removed
- 115 g unsalted butter, diced
- 1 lemon, cut into wedges
- 1 baguette, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5522.4 kJ / 1319.9 kcal
- Białko
- 87 g
- Węglowodany
- 98.6 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 3118.8 mg
Alternatywne przepisy
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20p
Melon and Cucumber Sour (Mocktail)
10p
Beignets
3 Std.
Salmorejo
2h 10min
Cocktail Tropical with rum and passion fruit
15 min
Key Lime Madeleines
2 Std. 35 Min
Natillas
1h
Black sesame mochi ice cream
23 Std.
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1 Std. 50 Min
Baked Sushi
1 Std. 15 Min
Steamed Seafood Tower
40p
Cooking White Rice
25 Min