Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben150 g
-
Mohn200 g
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Eier4
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 Pck.
-
Milch150 g
Guss und Fertigstellung
-
Zucker175 g
-
Himbeeren gefriergetrocknet25 g
-
Zitronensaft30 g
-
Wasser25 g
-
Himbeeren, frisch125 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
154 mg
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mohn-Quark-Schnitten
1 godz. 30 min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 godz.
Ananas-Carrot-Cake
2 godz.
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 godz. 30 min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Möhrenkuchen, schwedisch
2 godz.
Orangen-Schoko-Kuchen
1 godz.
Schokoladen-Mandel-Tarte
45 min