Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben150 g
-
Mohn200 g
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Eier4
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 Pck.
-
Milch150 g
Guss und Fertigstellung
-
Zucker175 g
-
Himbeeren gefriergetrocknet25 g
-
Zitronensaft30 g
-
Wasser25 g
-
Himbeeren, frisch125 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
154 mg
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grüner Krümel
2 godz.
Carrot-Cheesecake
1 godz. 30 min
Mohn-Quark-Schnitten
1 godz. 30 min
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Ananas-Carrot-Cake
2 godz.
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 godz. 30 min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 godz. 30 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min