Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Blattspinat, TK, nicht aufgetaut
- 270 g Zucker
- 4 Eier
- 150 g Milch
- 200 g Öl
- 400 g Mehl
- 2 Pck. Backpulver
- 400 g Sahne
- 400 g Schmand
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1458 kJ / 349 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 132 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1 Std. 30 Min
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 Std. 30 Min
Karamell-Birnen-Nuss-Törtchen
2 godz.
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6 godz. 30 min
Mohn-Quark-Schnitten
1 Std. 30 Min
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 Std. 15 Min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Sägespänekuchen
2 godz.