Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Blattspinat, TK, nicht aufgetaut
- 270 g Zucker
- 4 Eier
- 150 g Milch
- 200 g Öl
- 400 g Mehl
- 2 Pck. Backpulver
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 400 g Schmand
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1458 kJ / 349 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 132 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
KiBa-Milchshake
5 dk
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1h 30min
Aprikosen-Möhren-Muffins
1h
Kürbis-Kokos-Grießpudding
1h
Grusel-Schnitten
1h 30min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1h 30min
Sägespänekuchen
2 Std.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Stollen-Butterkuchen
2h 45min
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min