Urządzenia i Akcesoria
Winter-Kakao
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Zimt und etwas mehr zum Bestäuben¼ TL
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Vollmilch300 g
-
Sahne200 g
-
Lebkuchengewürz1 geh. TL
-
Muskat2 Prisen
-
Kardamom1 - 2 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
75 mg
Białko
6 g
Kalorie
2332 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
50 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
30 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kalt draußen?
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bananen-Honig-Porridge
10 min
Liebesbrief-Kekse
2 godz. 30 min
Getränkepulver für heiße Schokolade
5 min
French-Toast-Röllchen mit Beerenkompott
30 min
Avocado-Kiwi-Bowl
10 min
Weihnachtskakao
5 min
Schoko-Grießpudding
15 min
Kokosmilchreis mit gebratenen Bananen
35 min
Schokoladen-Birnen Overnight Oats
8 godz.
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Schoko-Bananen-Pudding-Oats
30 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min