Krémové žampióny s pečenými bramborami

Krémové žampióny s pečenými bramborami

4.9 86 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porce

Składniki

  • 5 snítek čerstvé petržele pouze lístky
  • 750 gramů vody
  • 700 gramů nových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 80 gramů cibule napůl
  • 50 gramů máslo
  • 50 gramů bílého vína
  • 500 gramů žampiónů na plátky (1 cm)
  • 1 polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty
  • ½ čajové lžičky soli
  • 8 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 čajová lžička soli podle chuti
  • ½ čajové lžičky pepře černého, mletého podle chuti
  • 5 stroužků česneku lehce rozdrceného
  • 4 snítky čerstvý rozmarýn pouze lístky
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 4 lžících studené vody
  • 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 911.6 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 2580.4 kJ / 616.7 kcal
Tłuszcz 46.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...