Urządzenia i Akcesoria
Fruit Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
20 slices
Składniki
-
butter plus extra for greasing180 g
-
all-purpose flour320 g
-
baking soda1 tsp
-
cream of tartar½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
sugar250 g
-
water60 g
-
lemon juice1 tsp
-
mixed dried fruits350 g
-
concentrated orange juice1 tbsp
-
eggs (grade A)2
-
vanilla extract1 tsp
-
water (see tips)2000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
131 mg
Białko
2 g
Kalorie
794 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mantao Buns with Dairy-Free Pumpkin Soup
1 godz. 20 min
Orange sponge cake
1 godz.
Portuguese Bread (Pão de água)
2 godz. 45 min
Balinese Betutu Chicken
5 godz. 35 min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Apple Pie Filling Preserve
45 min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 godz. 20 min
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
2 godz. 10 min
Sweet Potato Bread Rolls
3 godz.
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min