Kanel Panna Cotta med eple-, aprikos- og ingefærkompott

Kanel Panna Cotta med eple-, aprikos- og ingefærkompott

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 porsjoner

Składniki

Kanel Panna Cotta
  • gelatin plater (1,5 g hver)
    4
  • sukker
    110 g
  • kanelstang
    2 cm
  • kremfløte
    480 g
  • helmelk
    250 g
Eple-, aprikos- og ingefærkompott
  • ingefær, fersk skrellet, delt i runde skiver (2 mm)
    15 g
  • aprikos, tørket, uten stein myk
    70 g
  • epler (hvilken som helst type) skrellet, delt i kvarte, kjerner fjernet
    600 g
    600 g epler, syrlige, skrellet, delt i fire, kjerner fjernet
  • sukker
    10 g
  • vann
    75 g
  • smør, usaltet i terninger (1 cm)
    20 g
  • sitronsaft
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 4.5 g
Kalorie 2361 kJ / 564 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 39.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie