Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g daging cincang (babi atau ayam)
- 1 sdm kecap asin
- 1 sdt lada putih bubuk
- 1 sdt arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
- 3 siung bawang putih
- 2 sdt minyak goreng
- 600 g tahu padat (momen tofu), potong kecil-kecil (berkisar 1.5 cm)
- 2 sdm saus tiram
- 2 sdm saus cabai kacang (contoh: pasta kacang cabai Sichuan)
- ¼ sdt garam
- 1 sdt minyak wijen hitam, dipanggang
- 2 tangkai daun bawang, dicincang, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 654 mg