Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g paha ayam, tanpa kulit dan tulang, potong dadu (3-4 cm)
- 20 g kecap asin
- 10 g kecap hitam
- 10 g saus tiram
- 1 sdt garam
- 10 g gula batu
- 20 g bawang merah, dikupas
- 10 g siung bawang putih, dikupas
- 20 g madu
- 20 g arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- 1 sdt daun bawang (opcjonalnie)
- 1 sdt biji wijen putih (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 836 mg