Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Cream
-
8
oz dark chocolate chips
lub 8 oz dark chocolate bars, broken into pieces - 1 vanilla bean
- 16 oz whole milk
- 2 large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 2 tbsp corn starch
- 1 oz unsalted butter
Pâte à choux
- 11 oz water
- 6 oz unsalted butter, cut into pieces
- 4 tsp sugar
- 1 pinch salt
- 9 oz all-purpose flour
- 6 large eggs, divided
Glaze Icing
- 10 oz confectioners sugar
- 2 oz whole milk
- 1 - 2 drops food coloring, pink
- 1 - 2 drops food coloring, purple
- 1 - 2 drops food coloring, green
Buttercream
- 4 oz confectioners sugar
- 2 oz unsalted butter, room temperature
- 1 - 2 drops food coloring, blue
Assembly
- 1 oz cocoa beans (15 beans)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1983.4 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 82.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bee Sheet Cake with Frosting
1h 25min
Chocolate Eggs
2h 15min
Custard
15min
Lollipops
40min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min
Hot Cocoa Bundt Cake
2h
Blueberry Bundt Coffee Cake
1h 45min
Rise and Shine Juice
10 min
Smores Cupcakes
1h 40min
Thick and Creamy Custard
15min
Chocolate Covered Pound Cake
1h 30min
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1h 45min