Roti Gandum Utuh, Selai dan Bakso Ayam

Roti Gandum Utuh, Selai dan Bakso Ayam

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
18 porsi

Składniki

Roti Gandum Utuh
  • air
    380 g
  • gula
    1 sdm
  • ragi kering
    2 ¼ sdt
  • tepung terigu
    400 g
  • tepung gandum utuh
    110 g
  • biji bunga matahari
    100 g
  • garam
    1 ½ sdt
  • minyak sayur untuk melumasi
Selai Gurih
  • keju krim (cream cheese)
    280 g
  • telur rebus matang sempurna (opcjonalnie) kupas, potong empat
    1
  • garam
    ½ sdt
Bakso Ayam
  • keju Parmesan potong kecil-kecil
    40 g
  • daging ayam giling
    400 g
  • tepung panir
    40 g
  • telur besar
    1
  • oregano kering
    1 sdt
  • pure tomat
    1 sdt
  • kecap asin
    ½ sdt
  • minyak sayur untuk menggoreng
  • keju krim (cream cheese)
    40 g
  • zaitun hitam (pitted black olives) dibelah dua
    10
  • paprika merah dipotong berbentuk paruh
    1
  • paprika kuning, potong bentuk alis mata
    1
  • kucai segar
    1 ikat

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 417.4 mg
Białko 11 g
Kalorie 1107.1 kJ / 264.6 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie