Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture streusel aux pacanes
- 115 g de farine tout usage
- 115 g de beurre non salé, en dés, plus un supplément pour beurrer
- 60 - 70 g de cassonade foncée, au goût
- 85 g de pacanes, hachées
Garniture de patates douces
- 680 g de patates douces, coupées en demi-lunes (2,5 cm d'épaisseur)
- 1110 g d'eau, séparée (600 g + 510 g)
- 115 g de beurre non salé, en dés
- 115 g de lait entier
- 30 - 60 g de cassonade foncée, au goût
- 1 c. à thé d'extrait de vanille naturelle
- ½ c. à thé de sel
- ½ c. à thé de cannelle moulue
- ¼ c. à thé de noix de muscade moulue
- 2 œufs de gros calibre
- 140 g de mini guimauves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2316.4 kJ / 553.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 250 mg
Alternatywne przepisy
Lait D'Avoine (Métrique)
1 godz. 10 min
Soupe aux petits pois, saumon au citron, brocolis et patates
1h
Rouleaux d'été végétariens (TM6)
1h
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10min
Trempette aux noix de cajou à l'aneth
8 Std. 10 Min
Herbes salées
15 Min
Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)
40 min
Lait d’amandes (Métrique)
1 godz. 20 min
Lait de cajou (Métrique)
5min
Beurre
40 min
Gruau d'avoine épointée
35 min
Pâte de bouillon de légumes végane
1h