Éplucheur Casserole de patates douces

Éplucheur Casserole de patates douces

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Garniture streusel aux pacanes
  • 115 g de farine tout usage
  • 115 g de beurre non salé en dés, plus un supplément pour beurrer
  • 60 - 70 g de cassonade foncée au goût
  • 85 g de pacanes hachées
Garniture de patates douces
  • 680 g de patates douces coupées en demi-lunes (2,5 cm d'épaisseur)
  • 1110 g d'eau séparée (600 g + 510 g)
  • 115 g de beurre non salé en dés
  • 115 g de lait entier
  • 30 - 60 g de cassonade foncée au goût
  • 1 c. à thé d'extrait de vanille naturelle
  • ½ c. à thé de sel
  • ½ c. à thé de cannelle moulue
  • ¼ c. à thé de noix de muscade moulue
  • 2 œufs de gros calibre
  • 140 g de mini guimauves

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 553.6 kcal / 2316.4 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 60.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 250 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...