Kari Ayam Katsu dengan Nasi

Kari Ayam Katsu dengan Nasi

5.0 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsi

Składniki

Kari katsu ayam
  • minyak sayur
    25 g
  • siung bawang putih
    3
  • bawang bombai (sekitar 1 bawang bombai), potong kecil-kecil (2 cm)
    120 g
  • wortel iris-iris (1 cm)
    200 g
  • bubuk kari
    1 sdm penuh
  • tepung terigu serbaguna
    125 g
  • air
    500 g
  • pasta kaldu ayam (lihat tips)
    2 sdt
  • madu
    20 g
  • shoyu (kecap asin Jepang)
    15 g
  • garam masala
    ½ sdt
  • dried bay leaf (daun salam Eropa kering)
    1
  • tepung roti panko
    100 g
  • telur
    1
  • fillet dada ayam
    2
Nasi kukus
  • beras bulir pendek
    350 g
  • air
    900 g
  • garam laut
    1 sdt
  • minyak sayur untuk menggoreng

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1465 mg
Białko 52.7 g
Kalorie 5199.5 kJ / 1238 kcal
Tłuszcz 62.7 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 113.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie