Sup Mi Ramen Jepang

Sup Mi Ramen Jepang

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porsi

Składniki

  • samcan daging babi, tanpa tulang, dengan kulit disayat
    400 g
  • siung bawang putih
    3
  • minyak wijen
    10 g
  • shoyu (kecap asin Jepang)
    60 g
  • air
    2000 g
  • pasta kaldu ayam (lihat tips)
    3 sdt
  • cuka hitam
    1 sdt
  • jahe segar iris-iris (3 mm)
    2 cm
  • pasta miso
    50 g
  • telur
    2
  • bayam muda segar
    100 g
  • mi kering ramen
    270 g
  • lembaran nori robek menjadi 4 bagian
    1
  • biji jagung manis, kalengan
    4 sdm
  • daun bawang iris tipis-tipis, untuk hiasan
    2
  • biji wijen panggang, untuk hiasan
    2 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1249.3 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 1860.2 kJ / 442.9 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie