客家蒸菜包

客家蒸菜包

3.7 9 rating
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
10 個

Składniki

外皮
  • 糯米粉
    300 克
  • 在來米粉
    120 克
  • (詳見要訣)
    380 - 400 克
  • 1 茶匙
內餡
  • 紅蔥頭
    5 粒
  • 蝦米
    2 大匙
  • 1 大匙
  • 豬絞肉
    150 克
  • 白蘿蔔 去皮、切絲
    300 克
  • 新鮮香菇 切片
    5 朵
  • 醬油
    1 大匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 油蔥酥
    1 大匙
蒸煮
  • 600 克

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 個

Białko 6.2 g
Kalorie 808 kJ / 193 kcal
Tłuszcz 2.4 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...