Jordgubbar med vit choklad- och ostmousse (sous-vide)

Jordgubbar med vit choklad- och ostmousse (sous-vide)

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portioner

Składniki

Vit choklad- och ostmousse
  • kex
    70 g
  • vispgrädde kyld
    200 g
  • vit choklad
    100 g
  • vaniljstång endast frön
    ¼
  • färskost
    200 g
Sous vide-jordgubbar
  • vatten (cirka, se tips), plus extra för att täcka påsarna
    1500 g
  • jordgubbar snoppade och halverade
    400 g
  • malen kanel (opcjonalnie)
    ¼ tsk
  • apelsinskal (1 x 3-4 cm)
    2 stycken
  • saft av citron, nypressad (från ½ citron)
    30 g
    1 struken msk askorbinsyra

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 159 mg
Białko 7 g
Kalorie 1615 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie