Urządzenia i Akcesoria
Ketan Kukus dengan Kepiting Bakau
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porsi
Składniki
-
kepiting bakau segar (berkisar 600 g), dibersihkan2
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)2 sdm
-
jahe segar potong jadi 8 irisan2 cm
-
daun bawang potong sepanjang 4 cm1
-
bawang merah50 g
-
minyak goreng30 g
-
udang kering dibilas15 g
-
daun pisang potong bulat (Ø 18 cm)1
-
jamur shitake kering direndam hingga lunak, batang dibuang, diperas, potong dadu4
-
sosis Cina (lapchiong) pembungkus dilepas, potong dadu100 g
-
beras ketan dibilas450 g
-
kecap asin1 ½ sdt
-
kecap hitam¼ sdt
-
gula1 sdt
-
garam¾ sdt
-
air1000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
732 mg
Białko
14 g
Kalorie
2606 kJ /
623 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hidangan Reuni
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min
Bubur Ayam Goji Berry
20 min