Passion Fruit Tart with Meringue

Passion Fruit Tart with Meringue

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Pastry Crust
  • lemon
    1
  • large eggs divided
    2
  • sugar
    5 oz
  • unsalted butter in pieces
    7 oz
  • salt
    1 pinch
  • all-purpose flour plus extra to dust
    14 oz
  • baking powder
    1 tbsp
Filling
  • large eggs divided
    8
  • heavy whipping cream
    14 oz
  • sugar
    4 ½ oz
  • passion fruit juice blend
    6 oz
    6 oz passion fruit purée, canned, blend
Meringue Topping
  • sugar
    5 ½ oz
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 691.1 kcal / 2891.4 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 99 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 289.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...