Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Crust
- 1 lemon
- 2 large eggs, divided
- 5 oz sugar
- 7 oz unsalted butter, in pieces
- 1 pinch salt
- 14 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tbsp baking powder
Filling
- 8 large eggs, divided
- 14 oz heavy whipping cream
- 4 ½ oz sugar
-
6
oz passion fruit juice blend
lub 6 oz passion fruit purée, canned
Meringue Topping
- 5 ½ oz sugar
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2891.4 kJ / 691.1 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slow cooked Pears in Red Wine
Brak ocen
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
45min
Gingerbread Bundt Cake
1hod. 40min
Salted Caramel and Chocolate Mousse
4h 15min
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6h 15min
Pineapple Cheese Braid
3h 30 min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
6h 10min
Portuguese Custard Tarts
1 godz. 10 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Halibut with Apricot Chutney
30 min
Chocolate Orange Mousse
2h 20 min
Apricot and Caramel Carrot Cake
3 godz. 10 min