姜味青豆浓汤、柠檬三文鱼配西兰花和马铃薯

姜味青豆浓汤、柠檬三文鱼配西兰花和马铃薯

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 冷压橄榄油
    80 克
  • 酱青
    50 克
  • 红糖
    ½ 茶匙
  • 柠檬 选用有机为佳, 取皮和果汁
    1 个
  • 新鲜三文鱼片 ,去皮(每个 150-180 克)
    4 个
    4 个 白鱼片, 去皮 (每个 150-180 克)
  • 新鲜姜 (opcjonalnie) ,去皮切片
    5 - 10 克
  • 蒜瓣
    1 个
  • 小红葱 ,切块
    100 克
  • 蒜苗 ,只取白色部分,切成小块
    100 克
    100 克 洋葱, ,切半
  • 西芹 ,切块
    100 克
  • 冷冻豌豆
    350 克
    350 克 红萝卜, ,切块(参考贴士)
  • 450 克
  • 2 茶匙
  • 马铃薯 ,切成小块(1公分)
    250 克
  • 西兰花 切小朵
    400 克
    400 克 淡色综合蔬菜, (如红萝卜、西葫芦、菇类),切片 (0.5 公分)
  • 黑胡椒粉
    2 小撮
  • 鲜奶油(约含18%脂肪) ,适量调味
    50 - 100 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1686 mg
Białko 43 g
Kalorie 2984 kJ / 712 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...