Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bawang bombai, potong kasar
- 100 g siung bawang putih
- 80 g jahe segar, iris-iris
- 90 g minyak goreng
- 200 g ketchup tomat
- 200 g saus cabai manis
- 1 ½ sdm arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
- 10 g gula, sesuai selera
- 10 g garam, sesuai selera
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2206 mg