Yu Sang

Yu Sang

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porsi

Składniki

Dressing
  • buah markisa daging buah saja, biji dibuang
    2
  • saus plum homemade atau dibeli di toko
    60 g
  • sari jeruk nipis
    1 sdm
  • madu
    30 g
Bumbu salad
  • kacang tanah panggang
    1 sdm
  • sayur ice plant dibilas
    200 g
  • wortel diparut halus
    200 g
  • timun dikupas, biji dibuang, diparut halus
    200 g
  • mangga muda (belum matang) dikupas, biji dibuang, diparut halus
    100 g
  • pepaya muda (belum matang) dikupas, biji dibuang, diparut halus
    100 g
  • salmon fillet segar, tanpa kulit sashimi grade atau bebek panggang, disuwir
    100 g
  • jeruk pomelo (jeruk bali) daging buah saja, dipisahkan dari kulitnya
    60 g
  • kol merah diparut halus
    60 g
  • cornflake
    60 g
  • kacang pinus panggang dicincang kasar
    20 g
  • daun ketumbar segar dipotong
    4 tangkai
  • biji wijen panggang
    1 sdm
  • jeruk nipis potong wedges
    2
  • daun jeruk purut segar tulang daun dibuang, dirobek-robek
    4
  • bubuk bumbu ngo hiong
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    ½ sdt
  • minyak zaitun ekstra virgin
    1 sdm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 99 mg
Białko 5 g
Kalorie 629 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie