Kalguksu (Sup Mi Ayam)

Kalguksu (Sup Mi Ayam)

4.7 3 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsi

Składniki

Adonan Mi
  • tepung terigu serbaguna tambahkan untuk taburan
    230 g
  • maizena
    30 g
  • air
    130 g
  • minyak sayur
    1 sdm
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 sdt
Ayam
  • bawang bombai diiris-iris (1 cm)
    80 g
  • air tambahkan untuk memasak mi
    1000 g
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 sdt
  • dada ayam utuh potong kecil-kecil (2 cm)
    350 g
  • siung bawang putih sesuai selera
    8 - 10
  • minyak wijen
    2 ½ sdm
  • lada hitam bubuk
    ¼ sdm
  • garam laut
    ½ sdt
Mi
  • tepung terigu untuk taburan
Sup
  • air dalam jumlah besar, untuk memasak mie
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 jumput
  • minyak wijen untuk menuang
  • daun bawang diiris tipis (5 mm), untuk hiasan
    2
  • sambal pasta Korea (gochujang) (opcjonalnie) untuk penyajian

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 28 g
Kalorie 1852 kJ / 440 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie