Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 siung bawang putih
- 100 g bawang merah
- 50 g cabai merah segar, biji dibuang
- 3 cabai rawit
- 30 g ikan teri kering, dibilas
- ½ sdt garam
- 70 g minyak goreng
-
100
g kacang panjang, iris tipis-tipis diagonal (3 cm)
lub 100 g kangkung, potong kecil-kecil (3 cm) - 700 g nasi matang (lihat tips)
- beberapa ikan teri, kecil, kering, goreng, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 489 mg