Bibimbap (Beef Rice Bowl)

Bibimbap (Beef Rice Bowl)

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porsi

Składniki

Daging sapi
  • siung bawang putih
    2
  • daging sapi tanjung (rump steak), potong dadu (2 cm) lalu dibekukan selama 30 menit
    450 g
  • minyak wijen tambahkan untuk menuang
    1 sdm
  • kecap hitam tambahkan untuk menuang
    1 sdm
  • cuka anggur putih
    2 sdt
  • maizena
    1 sdm
  • gula kastor
    2 sdt
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 jumput
  • lada hitam bubuk
    1 jumput
Saus
  • siung bawang putih
    2
  • sambal pasta Korea (gochujang) sesuai selera
    30 - 40 g
  • gula kastor
    1 ½ sdm
  • minyak wijen
    1 ½ sdm
  • biji wijen
    1 sdm
  • kecap asin
    1 sdm
  • air
    1 sdm
  • cuka anggur putih
    ½ sdm
Sayuran dan Susunan
  • air
    1000 g
  • beras putih bulir panjang
    350 g
  • wortel potong korek api (4 cm x 3 mm)
    200 g
  • zukini potong korek api (4 cm x 3 mm)
    200 g
  • jamur shitake segar
    100 g
  • taoge, segar
    150 g
  • minyak sayur untuk menggoreng
  • telur (53-63 g)
    4
  • kimchi (opcjonalnie) untuk penyajian
    4 sdm
  • lembaran nori potong strip tipis
    2 lembar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 43 g
Kalorie 3258 kJ / 775 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie