Urządzenia i Akcesoria
Babi Serai khas Vietnam
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 porsi
Składniki
-
fillet kapsim daging babi potong strip tipis300 g
-
garam¾ sdt
-
lada hitam bubuk1 jumput
-
minyak goreng20 g
-
siung bawang putih dimemarkan2
-
serai segar iris tipis-tipis1 batang
-
air1 sdt
-
kecap asin1 sdt
-
kecap ikan1 sdt
-
kecap hitam¼ sdt
-
gula1 sdt
-
jeruk nipis sari buah saja1
-
cabai rawit (opcjonalnie) iris tipis-tipis1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
893 mg
Białko
18 g
Kalorie
1092 kJ /
261 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mode Suhu Tinggi
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sapi Iris Dang Gui
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Tumis Sapi Kimchi
Brak ocen
Ayam Goreng Kunyit
Brak ocen
Daging Goreng Berempah
Brak ocen
Rendang Tok dengan Ketan Kuning
2 godz. 45 min
Ayam Santan Pedas
35 min
Bamia (Gulai Domba dengan Okra)
Brak ocen
Kalkun Kukus dengan Ricotta, Bayam dan Walnut
Brak ocen
Pastel Tutup Kari
Brak ocen
Sop Daging dengan Kembang Kol
2 godz.
Meatloaf
Brak ocen