Babi Serai khas Vietnam

Babi Serai khas Vietnam

4.6 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 porsi

Składniki

  • fillet kapsim daging babi potong strip tipis
    300 g
  • garam
    ¾ sdt
  • lada hitam bubuk
    1 jumput
  • minyak goreng
    20 g
  • siung bawang putih dimemarkan
    2
  • serai segar iris tipis-tipis
    1 batang
  • air
    1 sdt
  • kecap asin
    1 sdt
  • kecap ikan
    1 sdt
  • kecap hitam
    ¼ sdt
  • gula
    1 sdt
  • jeruk nipis sari buah saja
    1
  • cabai rawit (opcjonalnie) iris tipis-tipis
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 893 mg
Białko 18 g
Kalorie 1092 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie