Samcan Daging Babi dengan Terasi (Pork Belly In Shrimp Paste)

Samcan Daging Babi dengan Terasi (Pork Belly In Shrimp Paste)

4.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
3 porsi

Składniki

  • minyak goreng
    30 g
  • samcan daging babi, dengan kulit tepuk hingga kering dengan tisu dapur, potong kecil-kecil (2 cm x 1 cm)
    300 g
  • siung bawang putih
    5
  • jahe segar potong korek api
    40 g
  • cumi parut kering (shredded dried cuttlefish) berkisar sepanjang 5 cm
    20 g
  • cabai rawit (opcjonalnie) iris-iris
    1
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    1 sdm
  • terasi (hae ko)
    30 g
  • air
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 107 mg
Białko 15 g
Kalorie 2835 kJ / 678 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie