Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cabai kering, biji dibuang
- 70 g cabai merah segar, biji dibuang
- 5 cabai rawit (opcjonalnie)
- 100 g bawang merah
- 20 g siung bawang putih
- 2 batang serai segar, bagian putih saja
- 80 g bawang bombai, potong kecil-kecil
- 10 g terasi
- 2 kecombrang (bunga kantan), kuncup saja, potong bagi dua
- 10 g lengkuas segar
-
10
g kunyit segar
lub 10 g kunyit bubuk - 20 g jahe segar
- 50 g minyak
- 2 sdt garam, tambahkan untuk melumuri
- 1 sdt gula
- 5 daun jeruk purut, disobek-sobek
- 6 ikan selar tengkek, buat celah di punggung sepanjang kedua sisi tulang belakang
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5 g