Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g ayam utuh, dengan kulit dan tulang, potong menjadi 16 bagian
- 1 sdt kunyit bubuk
- 2 sdt garam
- 220 g air
- 1 sdt pasta asam jawa
- 15 cabai kering, biji dibuang, direndam hingga lunak
- 4 siung bawang putih
- 80 g bawang merah
- 1 batang serai segar, bagian putih saja
- 2 ½ cm jahe segar
- 2 ½ cm lengkuas segar
- 80 g minyak goreng
- 200 g pure tomat
- 2 sdm gula
- 120 g bawang bombai, iris-iris
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.5 g