![Miniroscón de Reyes (Spanish King’s Cakes) Miniroscón de Reyes (Spanish King’s Cakes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1EE289C3-F8E3-4C5D-9BF3-E392378D4E54/Derivates/522CA9C1-F4CB-4CF5-8C2C-58FB0686A135.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
- 2 ½ oz whole milk
- 2 ¼ tsp active dry yeast (1 package)
- 1 tsp sugar
- 4 ½ oz bread flour
- warm water, to cover dough
Dough
- 4 oz sugar
- 1 lemon, organic, zest only, no white pith
- 1 orange, organic, zest only, no white pith
- 2 oz whole milk
- 2 ½ oz unsalted butter, room temperature
- 2 large eggs
- 4 tsp active dry yeast (2 packages)
- 1 oz orange flower water (see Variation)
- 16 oz bread flour, plus extra to dust
- 1 pinch salt
Forming and Decorating
- 1 large egg, whisked
- 4 - 5 oz candied fruit, mixed, to taste
- 1 oz sliced almonds
- 1 ½ oz sugar (moistened with a few drops water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1493.8 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 53.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes
3hod. 45min
Crêpes
1h 15 min
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Ratatouille Galette
1h 30min
Pina Colada Layer Cake
2h 30min
Gerbeaud Cakes
1h 20min
Classic Yellow Cake
1h 30min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min
Angel Food Cake
1 Std. 10 Min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1h 45min
Artisan Bread (Betty)
4h 35 min
Parmesan Risotto (TM6)
30 Min