Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
- 2 ½ oz whole milk
- 2 ¼ tsp active dry yeast (1 package)
- 1 tsp sugar
- 4 ½ oz bread flour
- warm water, to cover dough
Dough
- 4 oz sugar
- 1 lemon, organic, zest only, no white pith
- 1 orange, organic, zest only, no white pith
- 2 oz whole milk
- 2 ½ oz unsalted butter, room temperature
- 2 large eggs
- 4 tsp active dry yeast (2 packages)
- 1 oz orange flower water (see Variation)
- 16 oz bread flour, plus extra to dust
- 1 pinch salt
Forming and Decorating
- 1 large egg, whisked
- 4 - 5 oz candied fruit, mixed, to taste
- 1 oz sliced almonds
- 1 ½ oz sugar (moistened with a few drops water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1493.8 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 53.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Chocolate Ice Cream
12h
Baguettes
3h 45 min
Crêpes
1h 15min
Cultured Butter
12 godz. 15 min
Apple Tart (TM6)
1h
Devil's Food Cake
1h 20 min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 Std. 10 Min
Waffles
25 Min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 Min
Fruit Ice Cream
5 Min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1h 15min