Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de nueces variadas enteras (p. ej. avellanas, anacardos, nueces, piñones, semillas de calabaza, etc.)
- 20 g de dátiles deshuesados
-
60
g de miel de maple
lub 60 g de miel de abeja - 1 - 2 pizcas de canela en polvo
- 1 - 2 pizcas de cardamomo en polvo (opcjonalnie)
- 70 g de azúcar morena
- 120 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 220 g de harina de espelta
- 50 g de semolina fina
- 1 huevo
- 1 pizca de sal
-
80 - 100
g de chocolate blanco, en trozos
lub 80 - 100 g de chocolate amargo, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 433.9 kJ / 103.7 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Donas
2h
Pastel de almendras y vainilla
2h
Pastel de abejas con glaseado
1h 25min
Betún de vainilla
5 Min
Betún de queso crema
5 Min
Galletas de mantequilla
50min
Bundt Cake con frutas del bosque y flores
1h
Pastel double fudge
3 Std.
Betún de mantequilla básico
10min
Betún de queso crema
5 Min
Azúcar glass
5 Min