Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sdm ketumbar segar, daun saja
- 10 siung bawang putih
- 5 cabai rawit, sesuai selera
- 2 cabai segar, biji dibuang
- 1 sdm gula
- 50 g sari jeruk nipis (berkisar 4 jeruk nipis)
- 3 sdm kecap ikan
- 600 g air
- 1 sdt kaldu ayam bubuk homemade
- 4 batang serai segar
- 600 g ikan barramundi (1 ikan utuh), tanpa isi perut dan tanpa sisik, disayat (lihat tips)
- 1 jeruk nipis, iris tipis-tipis, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.2 g