Gryderet med kalvekød

Gryderet med kalvekød

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    1
  • timian, frisk
    1 kviste
  • laurbærblade, tørrede
    2
  • selleristilk skåret i mindre stykker
    1
  • bredbladet persille, frisk
    1 bundt
  • porrer skåret i skiver (1,5 cm)
    100 g
  • gulerødder skåret i skiver (1,5 cm)
    150 g
  • salt juster efter smag
    1 tsk
  • hvid peber, stødt juster efter smag
    1 tsk
  • vand
    900 g
  • kalvekød (2-3 cm)
    1000 g
  • champignoner, friske skåret i kvarte eller sjettedele
    500 g
  • smør
    50 g
  • hvedemel
    50 g
  • fløde, 35 %
    100 g
  • æggeblommer
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34.8 g
Kalorie 1892 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie