Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten

Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten

4.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 porties

Składniki

  • suiker
    180 g
  • eierdooiers
    4
  • gorgonzola in stukken
    150 g
  • melk min. 3,2%
    420 g
  • room, min. 30% vet
    200 g
  • zout
    2 - 3 snuifjes
  • peer (met hard vruchtvlees, bv. Corella, Williams), klokhuis verwijderd, in stukken (3,5 cm)
    400 g
  • geklaarde boter
    20 g
  • brandy
    20 - 30 g
  • gemalen kardemom
    2 - 3 snuifjes
  • gemalen piment (opcjonalnie)
    2 - 3 snuifjes
  • walnoten (opcjonalnie) geroosterd, als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 383.8 mg
Białko 10 g
Kalorie 1949.7 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...