Sambal petai udang
TM6 TM5

Sambal petai udang

4.9 (14 ocen)

Składniki

  • 50 g minyak goreng
  • 80 g bawang merah
  • 4 siung bawang putih
  • 5 kemiri
  • 20 g terasi
  • 10 cabai kering, dibilas, direndam, dan biji dibuang
  • 100 g bawang bombai (berkisar 1 bombai), iris-iris
  • 100 g petai, dikupas
  • 1 jumput garam
  • 20 g gula
  • 200 g udang utuh, ukuran sedang, dibersihkan dan kulit dibuang

Wartości odżywcze
na 1 porsi
Kalorie
1583 kJ / 378 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy