Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 cabai kering, biji dibuang, direndam hingga lunak
- 30 g bawang merah
- 10 g siung bawang putih
- 15 g jahe segar
- 20 g air
- 50 g minyak goreng
- ½ sdt lada hitam bubuk
- ½ sdt kapulaga bubuk
- ½ sdt kayu manis bubuk
- 900 g sayap ayam (berkisar 10 sayap), dibelah dua di sendi
-
50
g pure tomat
lub 50 g ketchup tomat - 1 sdm gula cokelat
- 1 sdt garam
- 20 g madu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.9 g