Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 3 paha utuh), potong kecil-kecil (3-4 cm)
- 20 g bubuk kari
- 2 sdt garam
- 15 - 20 cabai kering, biji dibuang, dan direndam hingga lunak, potong sepanjang 5 cm
- 3 siung bawang putih
- 100 g bawang merah (berkisar 10 bawang merah)
- 5 kemiri
- 10 g kunyit, dikupas
- 10 g lengkuas, dikupas
- 60 g minyak sayur
- 120 g air
- 15 daun kari segar
- 2 batang serai segar, bagian putih saja, potong sepanjang 5 cm dan dimemarkan
- 300 g kentang, potong wedges kecil
- 200 - 240 g santan
- 1 sdt gula
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g