Wersje kompatybilne
Couscous dengan ayam, daging domba dan sosis pedas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tangkai ketumbar segar, daun saja
- 4 tangkai peterseli segar, daun saja
- 200 g bawang bombai, potong bagi dua
- 400 g daging bahu domba (lamb shoulder meat), disarankan yang bertulang (lihat tips), potong kecil-kecil (4 cm x 4 cm)
- 3 sdt garam
- ½ sdt bubuk lada
- 40 g minyak zaitun
- 400 g wortel, potong kecil-kecil (berkisar 1.5 cm)
- 250 g lobak, potong ke dalam 6-8 bagian (tergantung ukuran)
- 1 sdt bubuk kayu manis
- 1 sdt bubuk jahe
- 900 g air
- 300 g fillet dada ayam, potong strip halus (panjang berkisar 2 cm)
- 6 sosis pedas sapi atau domba (contoh: merguez) (opcjonalnie)
- 400 g zukini, tidak dikupas, iris-iris (berkisar 1.5 cm)
- 350 g couscous, bulir sedang
- 70 g kismis
- 350 g kacang arab, kalengan, ditiriskan
-
1 - 2
sdt pasta harissa
lub 1 - 2 sdt pasta cabai
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 3753 kJ / 900 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 11.7 g