Dada bebek dengan saus jahe jeruk, mashed potatoes dan buncis

Dada bebek dengan saus jahe jeruk, mashed potatoes dan buncis

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porsi

Składniki

  • bawang merah potong bagi dua
    40 g
  • siung bawang putih
    1
  • jahe segar dikupas, iris tipis-tipis (2 mm)
    20 g
  • Seville orange marmalade
    60 g
    60 g marmalade jeruk
  • daun thyme segar
    1 jumput
  • minyak zaitun
    20 g
  • cuka balsamik
    20 g
    20 g sherry vinegar
  • port wine
    50 g
  • air
    550 g
  • garam
    1 sdt
  • lada hitam remah sesuai selera
    ½ sdt
  • dada bebek, tanpa kulit, tanpa tulang (masing-masing berkisar 150-200 g) (lihat tips)
    2
  • kentang (floury potato) dikupas, potong kecil-kecil (1 cm)
    350 g
  • bubuk paprika manis
    ½ sdt
  • mentega
    30 g
  • susu
    120 g
  • buncis segar potong kecil-kecil (2 cm) bila perlu
    120 - 150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 43 g
Kalorie 3136 kJ / 750 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie