Wersje kompatybilne
Menu dengan sup kacang polong-jahe, salmon lemon, brokoli dan kentang
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g minyak zaitun
- 50 g kecap asin
- ½ sdt gula cokelat
- 1 lemon, disarankan organik, kulit (zest) dan jus
-
4
fillet salmon, segar, tanpa kulit (masing-masing 150-180 g)
lub 4 fillet ikan daging putih, tanpa kulit (masing-masing 150-180 g) - 5 - 10 g jahe segar, dikupas dan diiris (opcjonalnie)
- 1 siung bawang putih
- 100 g bawang merah, potong kecil-kecil
-
100
g bawang prei, bagian putih saja, potong kecil-kecil
lub 100 g bawang bombai, potong bagi dua - 100 g batang seledri (seledri Eropa), potong kecil-kecil
-
350
g kacang polong, beku
lub 350 g wortel, potong kecil-kecil (lihat tips) - 450 g air
- 2 sdt garam
- 250 g kentang, potong kecil-kecil (1 cm)
-
400
g kuntum brokoli
lub 400 g campuran sayur (contoh: wortel, zukini, kentang, jamur), iris-iris (0.5 cm) - 2 jumput bubuk lada hitam
- 50 - 100 g light cream, berkisar 18% lemak, sesuai selera
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2984 kJ / 713 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 10.7 g