
Urządzenia i Akcesoria
Pempek kukus khas Thailand
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
18 potongan
Składniki
-
minyak untuk mengoles
-
daun jeruk purut segar (lihat tips), batang dibuang2 - 4
-
buncis segar potong kedua ujungnya100 g
-
daun bawang (berkisar 40 g), potong kecil-kecil2
-
fillet ikan daging putih, tanpa kulit (contoh: kod, kakap, perca), potong kecil-kecil (3-4 cm)600 g
-
pasta kari merah Thailand30 - 50 g
-
krim santan60 g
-
putih telur1
-
garam½ - 1 sdt
-
air1000 g
-
cabai merah segar diiris tipis, untuk hiasan1
Wartości odżywcze na 3 potongan
Kalorie
202 kcal /
840 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Buku Masak Dasar
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
40 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
45 min
40 min
15 min
20 min
Brak ocen
Brak ocen