Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jeruk, disarankan organik, kulit (zest) dan jus
- 1 lemon, disarankan organik, kulit (zest) dan jus
- 700 g air
- 400 g kentang, potong kecil-kecil
- 400 g zukini, iris-iris (5 mm)
- 80 g mentega, tambahkan untuk mengoles
- 4 fillet ikan kod segar, tanpa kulit (masing-masing 120-200)
- ½ sdt garam, sesuai selera
- ½ sdt bubuk lada hitam, sesuai selera
-
1
sdt biji adas manis
lub 1 sdt biji adas kering - 3 tangkai peterseli segar, daun saja, dipotong
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g