Ikan trout dengan saus hollandaise

Ikan trout dengan saus hollandaise

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porsi

Składniki

  • air
    750 g
  • kentang potong kecil-kecil (3-4 cm)
    350 g
  • garam
    1 ½ sdt
  • sayuran (contoh: asparagus, kembang kol dalam kuntum, wortel), potong kecil-kecil
    350 g
  • bubuk lada hitam sesuai selera
    ¼ sdt
  • ikan trout segar utuh, tanpa isi perut dan tanpa sisik (masing-masing berkisar 220 g)
    2
  • lemon (termasuk lemon untuk penyajian)
    2
Saus hollandaise
  • mentega, unsalted potong kecil-kecil
    100 g
  • kuning telur
    4
  • white wine
    50 g
  • jus lemon, baru diperas
    10 g
  • garam
    ½ sdt
  • bubuk lada hitam sesuai selera
    ¼ sdt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 44 g
Kalorie 3694 kJ / 882 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie