Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paprika isi nasi
- 70 g bawang bombai, potong bagi dua
- 1 siung bawang putih (opcjonalnie)
- 300 g daging sapi cincang
- 2 lembar roti tawar, potong kecil-kecil
- 20 g mustard
- ½ sdt garam
- 1 sdt bubuk paprika manis
- ¼ sdt lada hitam bubuk
- 1 telur
- 4 paprika, merah, hijau atau kuning
- 1200 g air
-
2
dadu kaldu sayur (masing-masing untuk 0.5 l)
lub 2 sdt penuh pasta kaldu sayur, homemade - 250 g nasi, setengah matang
Saus tomat
- 40 g mentega, potong kecil-kecil
- 40 g tepung terigu
- 500 g tomat hancur (crushed tomatoes), kalengan
- 50 g pure tomat (terkonsentrasi)
- ½ sdt garam
- ¼ sdt bubuk lada hitam
- 1 sdt gula
- 1 sdt jus lemon
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2712 kJ / 648 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.3 g