Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g minyak zaitun
- 600 g potongan daging babi, bebas urat, tanpa tulang, potong dadu (6 cm x 4 cm)
- ½ sdt garam
- 2 jumput bubuk lada
- 150 g bawang bombai, potong wedges
- 200 g tomat matang, potong kecil-kecil
-
20 - 30
g cabai jalapeno, kalengan
lub 1 - 2 cabai segar, biji dibuang, iris-iris - 120 g paprika merah, potong kecil-kecil (2 cm)
- 120 g paprika hijau, potong kecil-kecil (2 cm)
- 250 g kacang hitam utuh, kalengan, ditiriskan
- 30 g pure tomat (terkonsentrasi)
- 100 g air
-
½
sdt pasta kaldu ayam, homemade
lub ½ dadu kaldu ayam (untuk 0.5 l) - 6 tortilla jagung
- 4 sdm daun ketumbar segar
- 100 g krim asam (sour cream)
- 2 alpukat
- 1 jeruk nipis, potong wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1875 kJ / 446 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.2 g